2013. február 1-jén került sor a Kaposi Mór Oktató Kórház és a Marcali Kórház integrációjára. Ezt követően számos fejlesztés lehetősége nyílt meg a Marcali Kórház számára, melynek köszönhetően növekedett a betegellátás biztonsága és minősége.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egészségügyért Felelős Államtitkársága és a fenntartó Állami Egészségügyi Ellátó Központ jóváhagyásával a Marcali telephely Szaplonczay Manó, volt marcali járási tiszti főorvos, a Marcali Kórház első igazgatója nevét veszi fel, aki jelentős eredményeket ért el a közegészségügy és járványügy, a népesedéspolitika területén, a népbetegségek és fertőzések elleni küzdelemben, illetve ezek leküzdése érdekében több védőoltást is bevezetett Somogy megyében.

A 2016. november 24-én megtartott névadó ünnepségen Németh László ÁEEK főigazgató is részt vett, valamint a Szaplonczay család képviseletében Matolcsy Gusztáv dédunoka tartott rövid megemlékezést. Az ünnepség után az Integrált Kórházegység Kastélyépületének falán található Szaplonczay Manó márványtábla megkoszorúzására került sor.