In memoriam Dr. Andrásofszky Zsolt (1966-2016)

Dr. Andrásofszky Barna harmadik gyermekeként Mosdóson nevelkedett, Kaposváron tanult és a Pécsi Orvostudományi Egyetemen szerzett általános orvosi diplomát 1990-ben.
Orvosi tevékenységét a Mosdósi Tüdő- és Szívkórház Gyermekosztályán kezdte. Csecsemő- és gyermekgyógyászati szakképesítésének megszerzése után felnőtt pulmonológiai szakvizsgát tett. 2007-ig gyermektüdőgyógyászként Mosdóson tevékenykedett, osztályvezetői, valamint – a Református Egyház működtetése alatt – főigazgatóhelyettesi feladatokat is ellátott. Ezt követően a Nagykanizsai Kórház Tüdőgondozóját vezette haláláig, e mellett szakkonzíliumi, gyermekbronchológiai tevékenységet végzett az ottani kórház gyermekosztályán valamint Kaposváron, és megtartotta kapcsolatát a mosdósi egységgel, részt vállalva a szakrendelésben, ügyeleti munkában, lélekben mindig a mosdósi kollektívához tartozva.
Emberi magatartása, családi múltja és a közösségért végzett tevékenysége alapján érdemelte ki a megtiszteltetést, hogy a Megyei Orvosi Kamara elnökévé választották, ezt a feladatát is lelkiismeretesen, becsülettel végezte.
Öt jól nevelt, kitűnő gyermek gyászolja, de egyben dicséri és élteti tovább szerető Édesapjukat.

Mosdós, 2016. június 28.