2016. május 12-én az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepséget a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház, hagyományosan a Kaposvári Egyetemmel, valamint az egészségügyi alapellátás munkatársaival közösen, valamint idén első alkalommal a siófoki és a nagyatádi kórházak részvételével. A rendezvényen kitüntetések és elismerések átadására is sor került.

Dr. Moizs Mariann főigazgató a Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése nevében az „Év Ápolója” kitüntetésben részesítette Wernitzerné Gáspár Anitát, a Fül-Orr-Gégészeti Osztály szakápolóját. Az „Év Asszisztense” díjat Kovácsné Lóth Ildikó, a Sebészeti Osztály munkatársa vehette át. Az „Év Kollektívája” elismerést a Szigethy-Gyula Gyógyszertár szakdolgozó munkatársai kapták. „Év Tanulója” elismerést Nagyfi Zsófia, a Szigeti-Gyula János Egészségügyi Szakképző Iskola végzős hallgatója kapott. Főigazgatói dicséretben részesültek: Bera Melinda, a Marcali Telephely Ápolási Osztályának vezető szakápolója, Garai Anikó, a Mosdósi Telephely Kardiológiai Rehabilitációs Egységének szakápolója Harisné Sági Tünde, a Szemészeti Osztály műtéti szakasszisztense, Horváth Krisztina Szilvia, a Higiéniai Osztály és Központi Sterilizáló segédápolója, Horváthné Stark Gabriella, az Intenzív Terápiás és Aneszteziológiai Osztály szakápolója, Kiss Gabriella, a Sürgősségi Betegellátó Centrum szakápolója, Marosi Zsoltné, a Pszichiátriai és Addiktológiai Centrum szakápolója, valamint Turnárné Hilmer Hajnalka, az Urológiai Osztály vezető főnővére. A Kaposi Mór Megyei Kórházért Alapítvány egyedi kitüntetését, a Farkas Irma Emlékérmet Illés Klaudia gyógytornász kapta.

Oláh Lajosné Kaposvár alpolgármestere Tölgyesi Jánosnénak, az Otthon Ápolási Szolgálat vezetőjének nyújtott át elismerést.

A Kaposvári Egyetem Egészségügyi Központjának Igazgatói dicséretét Miovecz Ádám, Kovács Nándor, Tihanyi Gyöngyi kapták.

A Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara területi szervezete Csuporné Horváth Mária ápolónak, Jánosek Edina asszisztensnek, Óvári Józsefné szakápolónak és Révész Dalma szülésznőnek adott elismerő oklevelet.