A kórház falai közé érkezve egy másik világba csöppenünk, ahol megállnak a hétköznapok és a betegség veszi át a főszerepet. Ez sokszor elkeserítő az ide érkező betegeknek, hozzátartozóknak, és nagy kihívás az egészségügyben dolgozóknak.

Fontos a betegek gyógyítása, ápolása, de emellett figyelmet fordítunk hagyományainkra, ünnepeinkre. Betegként és dolgozóként egyaránt fontos, hogy megemlékezzünk, ünnepeljünk.

2016-ban is készültünk húsvétra. A kórház kápolnájában különböző ünnepre készítő alkalmakat szerveztünk. 2016. március 10-én a Lorántffy Zsuzsanna Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium 9. osztályos diákjai tették színesebbé igei alkalmunkat, melyen Perpék Attila református lelkész hirdette Isten igéjét.

Március 17-én a Szt. Imre plébánia fiatal gitárosa, Hegedűs Eszter szolgált énekével.

Nagyhéten Passiós igei alkalmat tartottunk a kápolnában, melyen a kórházban szolgáló lelki vezetők: Rajkai István, római katolikus plébános; Vigh Bence metodista lelkész és kórházi dolgozók: dr. Viski Anna főorvos; Pappné Biró Mária adminisztrátor; Grécziné Kuti Márta, mentálhigiénés szakember; Perpékné Papp Éva, kórházlelkész olvasták fel Lukács evangéliumából a szenvedéstörténetet.

„Felüdítem a fáradt lelket, és megelégítek minden elcsüggedt lelket.” (Jer 31,25)