1945. október 12-én a mai Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház elődjében megalakult Magyarország első, vidéki Ortopédiai Osztálya, 25 ággyal. Vezetője Dr. Farkas Sándor főorvos volt.

Az intézmény ünnepi rendezvénnyel kívánt méltóképpen megemlékezni e tiszteletreméltó évfordulóra, melyen a kórház munkatársai mellett részt vettek az Ortopédiai osztály aktív és már nyugdíjba vonult munkatársai. A jeles esemény elismeréséül itt tartotta soron következő ülését az országos szakmai kollégium elnöksége is.

Dr. Moizs Mariann főigazgató köszöntőjében kiemelte, hogy a jelentős Európai Uniós támogatással megvalósult “Pólus”-beruházás nyújtotta legmodernebb infrastruktúra mellett a magas színvonalú szakmaiság biztosítása a mindenkori kórházvezetés célja és feladata. Az osztály tevékenységének elismeréseként emléktáblát adott át, melyet Dr. Szabó István osztályvezető főorvos vett át a kollektíva nevében. Dr. Bogdán Tibor főorvos emlékezett vissza az elmúlt 70 év történtére, míg Szabó István a modern tudományos eljárásokat mutatta be. Horváth Gyula professzor rámutatott, a képalkotó diagnosztika, mint társszakma, hogyan tud hasznosan és eredményesen együttműködni az ortopédiával a kaposvári kórházban. Prof. Dr. Repa Imre záró gondolataiban az emberöltőnyi jubileumához érkező osztályt és az elmúlt időszak szakmai erőfeszítéseit méltatta.