Szeptember 27-én, a Szív Világnapja alkalmából a lakosság körében is nagy érdeklődésre számot tartó programot szervezett a Kórház.

A vasárnap délelőtti időpont ellenére tömött sorokban érkeztek a konferenciaterembe az érdeklődő lakosok. Sokan már az előadások előtt igénybe vették a Prevenciós Iroda szolgáltatásában az ingyenes szűréseket és életmód tanácsadást.

Dr. Héra Eszter Ápolási igazgató köszöntötte az egybegyűlteket, majd a Dr. Kerkovits Gábor vezette Kardiológiai osztály főorvosai tartottak tájékoztató előadásokat a következő témákban:

– Dr. Somogyi Tibor – A hypertonia következményei, a megelőzés lehetőségei

– Dr. Bábiczky Ágnes – Életminőség: megélt és meg nem élt évek

– Dr. Papp Előd – A kardiológia közeljövője

– Dr. Kerkovits Gábor – Az életmód szerepe az életminőség megőrzésében

Miután Dr. Kovács Erik bemutatta a kórházban már két éve működő szívkatéteres laboratóriumot és mindennapi tevékenységét, a résztvevők felvételről megtekinthettek egy katéteres beavatkozást is. Ezt követően Kerkovits főorvos úr egy szívizom infarktust elszenvedett és meggyógyított betegével beszélgetett az átélt élményeiről és a gyógyulás folyamatáról.

Utolsó előadóként Papp Lajos szívsebész professzor úr ismertette a harmadik évezred kardiológiáját és szívsebészetét, majd látta el hasznos tanácsokkal a jelenlévőket és válaszolt az érdeklődő kérdésekre,külön kihangsúlyozva az egészséges életmód fontosságát.

Az előadások után a tapasztalat is szerepet kapott: egészséges ételeket kóstolhattak a résztvevők, akik dietetikai tanácsokat is kaptak, majd kipróbálhatták a nordic walking mozgásformát egy intézmény körüli séta keretében.