2015. június 9-én Dr. Mészáros János egészségügyért felelős helyettes államtitkár részvételével került sor a teljesen felújított Műtéti Tömb ünnepélyes átadására.

Az 1985-ben épült Műtéti Tömb két szélső épületrészének rekonstrukciója címzett állami támogatásból már korábban megtörtént, azonban a középső részre szánt források máshova kerültek. A rekonstrukció befejezése statikai okokból is nélkülözhetetlenné vált, elsődleges célja az IMS rendszerű szerkezet megerősítése. A kivitelezés fő szakmai tartalmát képezte a Központi Műtőblokk középső három műtőjének teljes felújítása, a Központi Aneszteziológiai és Intenzív Osztály bővítése, valamint a Sürgősségi Betegellátó Centrum betegfogadó központ megújításának befejezése. Ezen aulában található két nagy méretű Szász Endre porcelánfal, melyből mindösszesen 50 alkotást készített a művész e technikával.

A korábbi Marcali Városi Kórház-Rendelőintézet 2012. január 1-jén megtörtént integrációja következtében a Marcali Telephely fejlesztése és a kaposvári Műtéti Tömb rekonstrukciójának befejezése egy projekten belül valósulhatott meg. A teljesen Európai Uniós finanszírozású Társadalmi Infrastruktúra Operatív Projektben elnyert mintegy másfél milliárd forintos forrás felhasználásával az intézmény célja az alábbi kiemelt feladatok megvalósítása volt:

  • Kaposvári központ – Műtéti tömb felújításának befejező üteme
  • Marcali Telephely – kivitelezési munkálatok
  • Eszközbeszerzés, orvosi műszerek beszerzése

A Műtéti Tömb felújítására a Kapos Kórház Konzorciummal (LATEREX Építő Kft. és Z-Kapos Kft.) 665 millió forint értékben 2014. 07. 31-én került aláírásra a kivitelezési szerződés, melynek időtartama 275 nap volt. A kivitelező határidőre befejezte a munkálatokat, a műszaki átadás-átvétel 2015. 04. 29-én megtörtént, a használatbavételi eljárás folyamatban van. A felújított terület nagysága 2890 m2.

A Marcali Telephely felújítását a NOA Építő Kft. végezte, a szerződés szerinti 23 millió forint összegben. A szerződés 2014. 08. 27-én került aláírásra, a kivitelezés időtartama 90 nap volt. A munkálatok határidőre befejeződtek. A felújított terület nagysága 454 m2, mely I-es progresszivitási szintű Sürgősségi Osztály, szeptikus műtő és endoszkópiás helyiség kialakítását tartalmazta.

A Marcali Telephelyen informatikai fejlesztés keretében telepathológiai, teleradiológiai eszközfejlesztésre, valamint 43 millió forint értékben tálalókonyha kialakítására is sor került.

Az orvosi műszerek beszerzése, a szerződéskötések folyamatban vannak, melynek összértéke 480 millió forint, ebből 150 millió forint értékben Marcaliba kerülnek a gépműszerek.

A 2016-ban befejeződő, Európai Uniós nagyprojektté nyilvánított fejlesztési projekttel létrejön a XXI. század elvárásainak megfelelő, szolgáltató szemléletű, 24 órás folyamatos, poliklinikai működésű tömbkórház, valamint a minden szakmai igényt kielégítő műszerezettség. A kiemelkedő infrastruktúrához kiváló, elkötelezett szakember-gárda társul. Együttműködve a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumával Kaposvár, Somogy megye, de egyes szakellátások területén a dunántúli térség egészségügyi központjaként 400-500 ezer fős populáció ellátása a feladatunk.