Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett ünnepséget a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház 2015. május 14-én, melyen ünnepi beszédet tartott Dr. Balogh Zoltán, a Magyar Egészségügyi Szakdolgozói Kamara országos elnöke. Az intézmény közösen ünnepelte szakdolgozóit a kórház stratégiai partnerével, a Kaposvári Egyetemmel, valamint az egészségügyi alapellátás munkatársainak részvételével. A rendezvényen kitüntetések és elismerések átadására is sor került.

Dr. Moizs Mariann főigazgató a Kaposi Mór Oktató Kórház vezetése nevében az „Év ápolója” kitüntetésben részesítette Takács Ibolya segédápolót, az Idegsebészeti Osztály munkatársát. Az „Év asszisztense” díjat Andók Katalin, a Haematológiai Osztály OKJ-s ápolója vehette át. Főigazgatói dicséretben részesültek: Geszti Lászlóné adminisztrátor, Ihász Józsefné szonográfus, Nagy Abonyi Zoltán orvosdiagnosztikai laboratóriumi analitikus, valamint a Pszichiátriai gondozó szakdolgozó munkatársai. A Kaposi Mór Megyei Kórházért Alapítvány egyedi kitüntetését, a Farkas Irma emlékérmet Ozsváth Györgyné gyógytornász kapta. Az elismerések átadása után Dr. Moizs Mariann a Somogy Megyei Egészségügyi Irányító Bizottság elnökeként megköszönte a megye összes fekvő- és járóbeteg intézménye valamennyi szakdolgozójának és az önkéntesek munkáját.

Dr. Bajzik Gábor Intézet igazgató a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrum vezetése nevében Igazgatói dicséretet adott át Bíró Editnek, Fenyvesi Józsefnének, Szamos Évának és Nagy Károlynak.

Oláh Lajosné Kaposvár alpolgármestere Balogh Jánosné Maza Juditnak nyújtott át elismerést.

Dr. Balogh Zoltán MESZK elnök a területi szervezet javaslatára Magyari Beatrixnak, Molnár Anitának, Romanekné Guth Zsuzsannának és Váczi Erzsébetnek adott elismerő oklevelet.

Gratulálunk a kitüntetetteknek!