A Magyar Gyermekneurológiai Társaság évente esedékes országos kongresszusát Kaposváron rendezte meg április 23-25. között. Az önálló társaság életében az idei a III. Országos Kongresszus, míg a gyermekpszichiáterekkel együtt tartott kongresszusokat is ideszámítva a XXXIX. Országos Kongresszus. A rendezvénynek második alkalommal adot otthont a somogyi megyeszékhely. Megtisztelő hogy az ország minden részéből érkező 120 résztvevővel a szakmai programokon túl megismertethettük városunk és környékének értékeit.

A kongresszus első napján a gerincbetegségek volt a témakör, neurológus, idegsebész, ortopédus és onkológus szemmel, valamint önálló szekció foglalkozott a PET-központ bemutatásával. A második napon a gyermekneurológia örökérvényű témaköre, az epilepszia került terítékre. A nemzetközi kongresszusok irányvonalait követve reggel oktató jellegű kurzussal indult a program, egy országosan elismert előadó továbbképzésével az EEG témakörében, melyet további előadások követtek. A konferencia záró napján a megszenvedett diagnózisok témaköre mellett a gyermekneurológia sokszínűségét mutatták be az előadók.

A szakmai programokon túl a résztvevőknek lehetőséget biztosítottak a szervezők színházlátogatásra, megtekinthették a Kaposvári Egyetem bőszénfai szarvasfarmját, valamint a Rippl-Rónai villát, és nem utolsó sorban a Kaposi Mór Oktató Kórházat.