A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Mosdósi Telephelye gyönyörű környezetben, az egykori Pallavicini-kastély évszázados fáival körülölelt területen működik, azonban az épületek felújításra szorulnak.

A 2013 novemberében megalakult Piros Fehér Zöld Alapítvány kiemelt figyelmet fordít az összefogásra, összetartozásra, melynek erejével, önkéntes tevékenységgel fontos ügyek, figyelemfelhívó események mellé tud állni.

A Kórház és az Alapítvány 2014 szeptemberében kötöttek együttműködési megállapodást, melynek elsődleges célja a mosdósi gyermekrehabilitációs egység segítése, valamint az intézmény szabadidős és kulturális tevékenységeinek támogatása. A mosdósi egység felújításának terve egy éve merült fel, és fokozatosan nőtte ki magát a “Fogadj örökbe egy kórtermet” akció. A konkrét felújítási munkálatok 2014 decemberében kezdődtek, a kórtermek otthonosabbá tételében mintegy 40 önkéntes és 17 örökbefogadó volt a segítségünkre.

Az örökbefogadók: Tesco Global Áruházak Zrt., 1. Magyar Cukor Manufaktúra Kft., Republic Zenekar, Győri Kft., MLSZ Somogy Megyei Igazgatósága, Építőipari, Faipari Szakképző Iskola és Kollégium, Kaposújlak Község Önkormányzata, Roxinház Kaposvár, MH 64. Boconádi Szabó József Logisztikai Ezred Kaposvár, OBI Kaposvár, Simon János vállalkozó Kaposvár, Vadvirág Alapítvány, Anda Festékház, PWeb Design, Vörös Design, Szabó-Csiszár Lívia – Herendi porcelánfestő, valamint a Mosolygó Kórházért Alapítvány.

A Kaposi Mór Oktató Kórház 169 éves történetét végigkíséri a civil összefogás. Az 1846-ban alapított kórház is civil kezdeményezésre, adományokból épült. Szimbolikus jelentősége van, hogy a 21. században még mindig számítani lehet az önkéntes tevékenységre, és így kaphatott új, vidám külsőt a Mosdósi Telephely ezen egysége. A kórház köszönetét fejezi ki mindazon önkéntesnek és örökbefogadónak, akik lehetővé tették ezt a felújítást.