2004. november 19-én nyitotta meg kapuit a Sürgősség Betegellátó Centrum Kaposváron, a rászoruló betegek számára. A Magyar Tudomány Ünnepe rendezvénysorozat keretén belül ezen esemény alkalmából, neves meghívott előadókkal és helyi szakértőkkel jubileumi ülést tartottak a kórházban.

A régióban elsőként itt alakult ilyen jellegű osztály. 2012 januárjában a Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program sürgősségi konstrukciója keretében jelentősen bővült az alapterület, melynek részeként fekvőbeteg egység és helikopter leszállópálya is kialakításra került. Az ország egyik legforgalmasabb és legmagasabb szakmai színvonalú Sürgősségi Centrumának célja a leghatékonyabb és a legmodernebb betegellátás biztosítása, egységes protokollok alapján, azonnali, egy helyen történő szakszerű ellátással. A III. progresszivitási szinten működő 19 ágyas (+ 4 ágy a Marcali Telephelyen) fekvőbeteg osztály egyik kiemelt profilja a toxikológiai ellátás. A több mint 100 munkatárssal dolgozó Sürgősségi Centrum megalakulása óta a kórház szakmai ellátásának bázisa, mely évente mintegy 40.000 fő betegforgalmat lát el.

Az osztály létrehozásában és működtetésében elévülhetetlen érdemei vannak Prof. Dr. Repa Imre akkori főigazgatónak, Dr. Varga Csabának, aki kezdetektől ellátja at osztályvezető főorvosi teendőket Soós Viktor vezető szakdolgozóval. A jubileumi ülésen nemcsak ők, hanem a társszakmák képviselői is megosztották a hallgatósággal gondolataikat, visszaemlékezéseiket. Emellett neves szakértők: Dr. Berényi Tamás a Magyar Sürgősségi Orvostani Társaság elnökeként a sürgősségi betegellátás jelenlegi helyzetéről, Dr. Svéd László orvos-altábornagy a katasztrófák egészségügyi ellátásáról, Dr. Pikó Károly a sürgősségi osztályok létjogosultságáról, Dr. Zacher Gábor, a Honvédkórház Sürgősségi Osztályának vezetője az ellátott betegekkel kapcsolatos tapasztalatairól tartottak előadást.

A rendezvény végén Dr. Moizs Mariann főigazgató emlékplakettel köszönte meg a Kórház Igazgatótanácsa nevében az intézmény szakmai bázisát képező Sürgősségi Centrum dolgozóinak felelősségteljes, áldozatos munkájukat.