A Magyar Tudományos Akadémia 2003 óta rendszeresen megtartott ünnepségsorozatához a Kaposi Mór Oktató Kórház ez évben csatlakozott először, hagyományteremtő szándékkal. Célja, hogy kinyissa az intézmény kapuit minden érdeklődő, a helyi lakosság előtt, és betekintést adjon az intézményben magas színvonalon művelt orvostudományi területek kulisszái mögé.

A rendezvény 3 fő téma köré csoportosult:

Dr. Moizs Mariann főigazgató, a meghívott korábbi munkatársak, a jelenlegi dolgozók és érdeklődők jelenlétében hivatalosan átadta a Diagnosztikai Múzeumot, mely a kórházi radiológiai és laboratóriumi diagnosztika fejlődését mutatja be. Prof. Dr. Horváth Gyula a Képalkotó Diagnosztika, Dr. Liposits Andrea a Központi Laboratórium osztályvezető főorvosa tárlatvezetést tartott az egybegyűlteknek, majd a rendezvény tudományos üléssel folytatódott.

Neves meghívott előadókkal és helyi szakértőkkel megtartott jubileumi ülésen elevenítették fel az érintettek a 10 éve a kórházban működő Sürgősségi Betegellátó Centrum legérdekesebb pillanatait.

A Kaposi Mór Oktató Kórházban működik az ország egyik legkorszerűbb, centralizált képalkotó diagnosztikai egysége, melyben megvalósult a radiológiai felvételek teljes digitalizációja. A tradicionális röntgen, ultrahang, valamint a CT-diagnosztika mellett komplex mammográfiás központ és egy minden igényt kielégítő digitális angiográfiás, neurointervenciós és szívkatéteres laboratórium működik. Évente mintegy 100.000 betegen végeznek többségében bonyolult, magas technikai követelményeket támasztó vizsgálatokat, melyek közül a rendezvényen bemutatásra került egy-egy szív- és agyi érrendszeri beavatkozás, majd kerekasztal-beszélgetés zajlott ezen eljárások fontosságáról.