Tisztelt Betegünk!

Ezúton tájékoztatjuk Önöket, hogy megkezdődött a Műtéti Tömb épület középső szerkezeti egységének rekonstrukciója, amely egyben a teljes felújítás utolsó üteme. A munkálatok befejezésének véghatárideje 2015. május 2. A rekonstrukció az épületrész teljes felújítását jelenti, amely magában foglalja az épület tartószerkezetének megerősítését, a külső és belső nyílászárók, válaszfalak, aljzatok, burkolatok, gépészeti és villamos rendszerek teljes cseréjét.

Az épület két szélső, már felújított szárnyában a gyógyítás a kivitelezés alatt is változatlan kapacitással folytatódik. Az építkezés érinti az épület összes gyógyító egységét: a Sürgősségi Betegellátó Centrumot, az Általános, Mellkas- és Érsebészeti Osztályt, az Idegsebészeti Osztályt és az Urológiai Osztályt. A kivitelezés és a munkaterület-átadás ütemezetten, szakaszosan történik, először a III. és IV. emeleten, illetve részlegesen a földszinten biztosítunk a munkavégzéshez területet, majd ezt követi 2014. novembertől az I. és II. emeleti szintek felújítása. A munkaterületek és a működő kórházi területek teljes, biztonságos elválasztását folyamatosan biztosítjuk.

A felújítás miatt az épület bejáratait le kellett zárni, az épületben működő gyógyító osztályok megközelítése az Északi tömb épületen keresztül lehetséges. A munkaterület magában foglalja az épület központi közlekedő magját, ezáltal nehezíti a működő épületszárnyak megközelítését. A munkálatok zajjal, porral járnak. A zajos tevékenységek időbeni korlátozásával, a betegutak pormentes leválasztásával, egyéb zavaró körülmények csökkentésével igyekszünk a szükséges benntartózkodást a betegeink számára elviselhetővé tenni. A kijelölt betegutakról, közlekedési, megközelítési lehetőségekről a betegosztályok dolgozói folyamatosan adnak tájékoztatást, valamint betegirányító táblák is segítik az eligazodást.

Az érintett osztályokon a felújítás ideje alatt egyben bevezetésre kerül a látogatási idő szabályozása, az alábbiak szerint:

hétfő-péntek 16.00 – 18.00
szombat-vasárnap és ünnepnap: 9.00 – 11.00 és 14.00 – 18.00 óra között.

A fentiekre tekintettel kérjük tisztelt betegeink türelmét és megértését.

Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Igazgatósága