2014. március 31-én Kövér László, a Magyar Országgyűlés Elnökének részvételével átadásra került a Kaposi Mór Oktató Kórház története legnagyobb fejlesztésének, a „Pólus”-beruházás utolsó szakasza.

Az elmúlt Európai Uniós fejlesztési ciklusban a kórház mindösszesen 17 milliárd forint fejlesztési forrást nyert el, melynek megvalósulásával megerősíti térségi és dunántúli központi ellátóhely szerepét. A beruházási program egy XXI. századi, szolgáltató szemléletű, 400 ezres lakossági kört ellátó, 24 órás, folyamatos, poliklinikai működésű kórház kialakítását célozta meg. A mostani épületátadással a „Pólus”-program befejeződött, a magyar egészségügy egyik kiemelkedő Európai Uniós fejlesztése zárult le. Ezzel azonban a kórházfejlesztés még nem ért véget, hiszen a megálmodott épületegyüttes utolsó két szárnya még nem épült fel. További támogatással, várhatóan 2015. második félévére elkészül a teljes beruházás, így a kórház infrastruktúrája a következő évtizedekre biztosított lesz.

A mostani ütemben az Északi tömb 6. és 8. szárnya készült el, ahova, többek között, a Fertőző Osztály, az Ideggyógyászat, a Patológia, pszichiátriai és ideggyógyászati járóbeteg szakrendelések, pszichiátriai nappali kórház és kiszolgáló egységek költöznek a közeljövőben.

Az új épületszárnyakat Balás Béla Megyéspüspök áldása után Kövér László Házelnök, Gelencsér Attila országgyűlési képviselő és Szita Károly polgármester ünnepélyes szalagátvágással adta át a gyógyító munkának, az intézmény és a lakosság részére.

Az ünnepségen Dr. Moizs Mariann főigazgató elismerését és gratulációját fejezte ki Prof. Dr. Szávai Ferenc rektornak és Prof. Dr. Repa Imre Egészségügyi Centrum elnöknek az egyedülálló PET MR / CT beruházás megvalósulása alkalmából. A Kaposi Mór Oktató Kórház a megújult Emlékplakettjét első alkalommal stratégiai partnerének, a Kaposvári Egyetemnek és az Egészségügyi Centrumnak adományozta.

További kitüntetések átadására is sor került az ünnepségen. Kaposi Mór Emlékéremben részesült a Pólus beruházás magas színvonalú műszaki felügyeletéért, az építkezés teljes időtartama során kifejtett áldozatos tevékenységéért

  • Vallus János vezető műszaki ellenőr
  • Rigó László gazdasági igazgatóhelyettes

Kaposi Mór Emléklapban részesült a Pólus beruházás során végzett projektvezetői tevékenységéért

  • Kisbenedek Gábor

Főigazgatói Dicséretben részesült:

  • Jávor András műszaki ellenőr
  • Nagy Orsolya előkészítő mérnök
  • Ilk Balázs projektmenedzser
  • Pintér Anett projekt asszisztens
  • Panics Zoltánné biztonsági munkatárs