Az építtetők évszázados tradícióját követve a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Bokréta-avatással ünnepelte az Északi Tömb két új épületszárnyának szerkezetkész állapotát.

Az intézmény fejlesztési koncepciójának lényege egy komplex tömbfejlesztési program, melynek három kiemelt eleme a „Pólus-projekt”, a Sürgősségi Betegellátó Centrum korszerűsítése, valamint a Műtéti Tömb rekonstrukciója. A Sürgősségi részleg korszerűsítése teljesen, a Műtéti Tömb rekonstrukciója részben megtörtént, ez utóbbi befejezése –a középső rész felújítása- 2014. első felében kezdődik. A legnagyobb beruházás, a „Pólus-projekt” megvalósítása jelenleg is zajlik. Már átadásra került a Diagnosztikai épület, valamint az Északi Tömb négy szárnya. Jelenleg további két szárny építése zajlik, melyek várhatóan 2014 márciusára készülnek el. Az utolsó két szárny megépítéséhez, és a tömbkórház konstrukció teljes megvalósításához eddig hiányzott a pályázati forrás.

A 2013. október 22-én, az Északi Tömb további két szárnyának szerkezetkész állapotát ünneplő Bokréta-avatást jelenlétével megtisztelte Németh Lászlóné Nemzeti Fejlesztési Miniszter asszony is, aki hivatalosan bejelentette a kormány azon döntését, hogy 2,5 milliárd forint pályázati támogatást nyújt a Kaposi Mór Oktató Kórháznak a Pólus-projekt, és ezzel a tömbrehabilitáció befejezéséhez.

A beruházási program egy XXI. századi szolgáltató szemléletű, 400 ezres lakossági kört ellátó, 24 órás folyamatos, poliklinikai működésű kórház kialakítását célozta meg. Az építési koncepció lehetővé tette a betegforgalom szétválasztását, tágas, világos várótermek kerültek kialakításra, melyekhez a betegek kényelmét, gyógyulását segítő kiszolgáló funkciók kapcsolódnak. Az újonnan épített infrastruktúra alkalmas a legkorszerűbb technikák befogadására, és a korszerű beteg- és szervezetirányítási rendszerek alkalmazására, a munkafeltételek magas minőségű kialakítására.

A fenti fejlesztések megvalósulásával a kaposvári telephely infrastruktúrájának fejlesztése a következő évtizedekre megoldott.