Német-Magyar Nőgyógyász Társaság Találkozója

Balatonfüred, 2013. október 4-6.

 

A Német-Magyar Nőgyógyász Társaság Találkozója évente kerül megrendezésre, felváltva magyarországi, illetve németországi helyszíneken.

A Német-Magyar Nőgyógyász Találkozó az idei évben Balatonfüreden, a Hotel Silverben zajlott 2013. október 4-6. között, melynek mintegy 30-40 résztvevője volt.

A Társaságnak németországi és magyarországi elnöke is van, akik az adott évben a németországi ill. a magyarországi találkozót szervezik. A német elnök már évek óta Prof. Dr. Ludwig Kiesel, a Münsteri Egyetem Szülészeti Klinikájának igazgatója. A magyarországi elnöki funkciót az idei évtől a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház osztályvezető főorvosa, Prof. Dr. Szilágyi András tölti be.

Az idei találkozó tudományos programja a szülészet-nőgyógyászat széles területeit ölelték fel, megismertetve a résztvevőkkel a német és a magyar kollégák legújabb tudományos és klinikai eredményeit. Kaposvárról Péterfi István dr. az ismert pécsi elektrofiziológussal (Prof. Kellényi Lóránd) kifejlesztett módszeréről számolt be, mely alkalmas a magzati EKG anyai hasfalon keresztüli detektálására és potenciálisan magzati EEG elvezetésére is.