Október a mellrák elleni küzdelem hónapja, jelképe a rózsaszín szalag. A figyelemfelhívás érdekében szervezett közös programot “Kaposvári séta a mellrák ellen” címen a Somogy Megyei Kormányhivatal Népegészségügyi Szakigazgatási Szerve és a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház. A Nővérszállótól indult sétán közel kétszázan vettek részt, és hallgatták meg Dr. Fadgyas Erzsébet megyei tiszti főorvos, valamint Prof. Dr. Horváth Gyula Képalkotó diagnosztikai osztályvezető főorvos gondolatait a megelőzés, a korai felismerés fontosságáról.

Az emlődaganat hazánkban is egyre több nőt érint. A korai felismerés a leghatékonyabb eszköz a mellrák elleni küzdelemben. A nők tudatos magatartása, az önvizsgálat, a szűrővizsgálat, a kétévenkénti mammográfiai vizsgálat jelentősége nem hangsúlyozható eléggé.

A kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési Irodája fontos missziót teljesít a vidéki szűrések szervezésével, koordinálásával – hangzott el a séta végállomásán, a Mammográfiás központban, ahol az osztály dolgozói megmutatták az érdeklődőknek a vizsgálati helyiségeket, valamint előjegyzéseket vettek fel és szréseket is végeztek.