2013. szeptember 14-én, szombaton a Kaposvári Egyetem sportpályái a borongós idő ellenére már kora reggel mosolygós arcokkal, vidám szóval teltek meg. Kezdetét vette a XII. Kaposi Mór Nap.

A Kaposvári Fúvószenekar harsonás ébresztője után a Vörös Sport Fitness Aréna edzői gondoskodtak a bemelegítésről, míg mások a bográcsok körül sürögtek, hogy időre elkészüljön az ebéd. Mire Dr. Moizs Mariann főigazgató megnyitotta a rendezvényt, már közel 800 fő gyűlt össze az egyesített intézményből. A Marcali és a Mosdósi Telephelyek osztályaival együtt 38-ra nőtt a résztvevő kórházi osztályok, csapatok száma.

Aki nem a sütés-főzés körül foglalatoskodott, benevezhetett a sportversenyek valamelyikébe, hiszen széles volt a paletta: foci, röplabda, kosárlabda, kötélhúzás, darts, petanque, sakk, szkander, de a sodrófahajítás sem fogott ki a konyhai ügyeskedésekhez is szokott nőkön, míg a férfiak a gyorsasági sörivásban jeleskedtek. Szó szerint színes programok várták a gyerekeket, akik arcára vidám mintákat varázsoltak a Mosolygó Kórházért Alapítvány lelkes önkéntesei, de gyurmázhattak, gyöngyöt fűzhettek, vagy éppen origamizhattak is. Várta őket az ugrálóvár és a póniló. Ezalatt pedig szüleik pedig kipróbálhatták a spinning kerékpárt, a flabélost vagy a TRX-et a Vörös Sportosokkal.

A főzőverseny zsűrijét a Bárány fogadó ifjúsági világbajnok mesterszakácsa vezette, de nem volt könnyű dolguk a több mint 30 csapat étkét végigkóstolni.

Délután az osztályok kulturális bemutatóival folytatódott a program, ahol egyik-másik csoport táncba vitte a nézősereget is! Mindenki nagyon várta az eredményhirdetést, melynek díjazásában sokat segítettek támogatóink. A legsportosabb osztály vándorkupát idén az Infektológiai osztály nyerte, ők őrizhetik egy évig a serleget. A Roxinház előadásával zárult a mozgalmas nap.