A Mosolygó Kórház Alapítványt Budapesten 2004 októberében hozták létre. Elsődleges célja javítani a beteg gyerekek kedélyállapotát, hangulatát a kórházi gyógyulásuk során. További célja olyan társadalmilag hátrányos csoportok támogatása is, mint a fogyatékkal élők és az idősek otthonában lakók.

Módszerük, hogy az alapítvány képzett önkéntesei rendszeresen (Kaposváron az országban egyedülálló módon vasárnap kivételével naponta) meglátogatják a beteg gyerekeket, hogy számukra szórakoztató programokat nyújtsanak napi másfél órában, akár szobáról szobára vagy ágytól ágyig haladva. Ha a közönség nem ágyhoz kötött, akkor az előadást egy központi helyen tartják meg.

Az Alapítvány önkéntes programja Kaposváron a legsikeresebb az országban, ezért 2013. július 31-én azon 23 magyar kórház közül, melyben ma jelen vannak, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházat látogatta meg Dr. Albert Royaards, az alapítvány holland elnöke. Megbeszéléseket folytatott a Kórház vezetésével a további együttműködési lehetőségekről, különös tekintettel annak módjáról, hogyan lehetne a kaposvári nagyon sikeres gyakorlatot átültetni a többi kórházba is. Délután pedig részt vett egy gyermekfoglalkozáson, megtapasztalván azt az örömöt, hogy az alapítvány önkéntesei és a kórház szakdolgozói közös erőfeszítéseinek eredményeként mosolygós gyerekek fogadták a játszószobában.