Az Új Széchenyi Terv Társadalmi Infrastruktúra Operatív Program támogatási rendszeréhez a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház és a Kaposvári Egyetem által közösen, konzorciumban benyújtott „A Somogy megyei Komplex Onkológiai Centrum sugárterápiás és patológiai eszközparkjának fejlesztése” című, TIOP-2.2.6-12/1A-2013-0010 jelű pályázatát az Humán Erőforrás Programok Irányító Hatósága vezetője 845 000 000 Ft összegű támogatásra érdemesnek ítélte, a döntés 2013. július 4-én született.

Az érintett TIOP pályázati program pénzügyi kerete mintegy 10 Mrd Ft volt, ebből nem egész 3 Mrd Ft került kiosztásra, a legmagasabb összeget a somogyi megyei konzorcium kapta.

A pályázati program keretében, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház és a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centruma által nyújtott onkológiai ellátás és a kapcsolódó egészségügyi szolgáltatások kapcsán, a konzorciumi partnerek leamortizálódott orvosi műszereinek részleges cseréjére kerül sor a sugárterápia és a patológiai diagnosztika szakterületén. A beruházás végrehajtására 18 hónap áll rendelkezésre

A projekt részben a Kaposvári Egyetemen, részben a Kaposi Mór Oktató Kórház Klinikai Onkológiai Centrumában és a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumában valósul meg.

A jelen fejlesztésben érintett részlegek: a Kaposvári Egyetem Egészségügyi Centrumának Onkoradiológiai Részlege 2002 februárjában kezdte meg működését. A Centrum alapításakor az alapelv a modern 3D alapú besugárzás tervezésen alapuló radioterápia kiépítése volt. Ennek szellemében a lehetőségeknek megfelelően a legmodernebb Siemens géppark felszerelése történt meg. A Centrumban a Diagnosztikai Radiológiai Részleg és az Onkoradiológiai Részleg szoros együttműködésben dolgozik. A Kaposi Mór Oktató Kórház Patológia- kórszövettan-cytológia laborja: tevékenységének alapvető és fő része a kórszövettani vizsgálatok végzése, melynek célja a különböző beavatkozások során eltávolított szövetrészletekből diagnózis vagy vélemény adása. Rutinszerűen végzi a különböző daganatok immunprofiljának felállítását, mely pl. rosszindulatú daganatok esetében meghatározza a további terápiát.

Az elérendő célok közül a jelen projekt által érintett célkitűzések: a pályázat keretében a rendelkezésre álló műszerpark fejlesztésére kerül sor oly módon, hogy a fejlesztés végeredményeként komplex és korszerű szakmai spektrum áll majd rendelkezésre a kaposvári onkológiai centrumban.