Lakossági fórum a kivitelezés II. üteméről
A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház tömbösítését megvalósító TIOP-2.2.7-7/2F/2-2009-0001 azonosítószámú „Pólus” projekt építési munkáinak II. üteme a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében 2013. május – 2014. március között zajlik.
Az immáron harmadik alkalommal összehívott lakossági fórum hallgatóságát Dr. Moizs Mariann főigazgató köszöntötte, majd Kisbenedek Gábor projektmenedzser ismertette az építkezés részleteit. Az Északi tömb ebben az ütemben felépülő új szárnyaiban kap elhelyezést az ideggyógyászati, a pathológiai és az infektológiai osztály, a pszichiátriai gondozó és egy új konyha. Ezzel párhuzamosan folytatódik a kórház déli telkének kiürítése is. A beruházás teljes költsége csaknem 2,7 milliárd forint.

Peresztegi Imre, a kivitelező ZÁÉV Zrt. vezérigazgatója kiemelte, hogy konzorciumi partnerként részt vettek már az első ütem építési munkáiban is, így kellő helyismerettel rendelkeznek. Szándékukban áll helyi és környékbeli alvállalkozókat alkalmazni a különféle munkafázisokra. Felhívta arra is a figyelmet, hogy a nagyon szoros határidő miatt kénytelenek lesznek hétvégén is dolgozni, előre is elnézést kérve a környék lakóitól.

Prof. Dr. Repa Imre stratégiai igazgató, aki egyben a projekt irányításáért felelős vezető is, szintén hangsúlyozta a következő hónapokban jelentkező zaj és porterhelést, ezzel kapcsolatban kérte a lakók türelmét és megértését.

Kérdésekre válaszolva a kórház vezetése – csakúgy, mint a kivitelező – biztosította a lakosságot, hogy az építkezés végén a tereprendezésre is nagy hangsúlyt fognak fektetni.

Lakossági fórum 13-05-16