A „Mentális egészségügy és egészségügyi humánerőforrás kapacitástervezés fejlesztése Magyarországon” című, norvég-alapból finanszírozott országos projekt keretében 2013. június 6-án érkezett szakmai delegáció. A látogatás során a vendégek a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház Prevenciós és Egészségfejlesztési irodája munkájával ismerkedtek meg.

A delegációt fogadta Prof. Dr. Repa Imre stratégiai igazgató, aki röviden bemutatta a kórház történetét, működését, vázolta a folyamatban lévő fejlesztéseket. Dr. Szörényiné Ványi Gabriella prevenciós irodavezető ismertette a 2008-ban Magyarországon elsőként létrehozott és azóta is egyedüliként működő iroda fő tevékenységeit. Beszélt a népegészségügyi szűrések, az egészséges életmód-program keretében elért eredményeikről.

A projekt céljaként meghatározott fejlesztések eredményeként tervezett az ún. Lelki Egészség Központok felállítása, melynek fontosságáról, már megélt tapasztalataikról beszélt a norvég delegáció nevében Arne Orum.

Mindkét fél kifejezte azon szándékát, hogy a későbbiekben, projekt-együttműködés formájában szándékukban áll tapasztalataikat kicserélni.