A Hit Éve alkalmából tartott rendezvénysorozat második állomásán Somos László esperes úr osztotta meg gondolatait, érzéseit a szép számban megjelent hallgatósággal „Az én hitem, az én Istenem, az én Jézusom” témakörben.

A szervező-házigazda Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház nevében Prof. Dr. Repa Imre stratégiai igazgató köszöntötte a meghívott Somos atyát, és néhány személyes gondolattal utalt útkeresésére, papi hivatásának kezdetére. Az atya szívesen emlékezett vissza a meleg családi fészekben eltöltött gyerekkorára, meghatározó egyetemi éveire, majd választott hivatásának néhány fontos állomására. Gondolatait a szeretet köré fűzte, hangsúlyozva, hogy Istenhez csak embertársainkon keresztül juthatunk el.
A hely szelleme is megérintette, kijelentette, hogy a kórház szent hely, a gyógyítás pedig szent tevékenység. Szolgálat.
A beszélgetés során a kórház lelkésze csakúgy, mint a közönség soraiban ülő kórházi önkéntes látogató, csatlakozván Somos atyához, köszönetet mondtak a kórház dolgozóinak.
Repa professzor úr záró gondolataiban arra hívta fel a figyelmet, hogy igyekezzünk gondolkodó emberként élni, és az életünk során szembejövő nehézségek iránt megértéssel viseltetni.