A Somogy Megyei Önkormányzat és a kínai Gansu tartomány között az 1990-es évek közepe óta áll fenn hivatalos együttműködés. A kapcsolat mára túljutott a kezdeti protokolláris szinten, a delegáció látogatásának célja a különböző szakterületek közötti együttműködések kialakítása.

A mostani delegáció tagjai a Hagyományos Kínai Orvoslás (HKO) Gansu tartományi intézményi vezetői, akik a Somogy Megyei Önkormányzat meghívására, ismerkedő látogatást tettek Somogyban 2013. április 25-26. között.

Az egészségügyi delegáció tagjai a látogatás első napján a Kaposvári Egyetemmel és az Egészségügyi Centrum tevékenységeivel ismerkedtek, majd 26-án a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórházban tettek szakmai látogatást.

A szakmai program során a delegáció megbeszéléseket kezdeményezett a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház vezetőivel. A kínai szakemberek, szakmai előadások keretén belül bemutatták a Gansu tartományban működő Hagyományos Kínai Orvoslás Egyetemét, az egyetemi kórházat valamint a tartományi kórházat, majd megismerkedtek a magyar egészségügyi ellátó rendszerrel, a Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház működésével, továbbá a hagyományos kínai gyógymódok alkalmazásának hazánkban érvényes feltételeivel. Megtekintették az európai színvonalú, új tömbkórházat, továbbá a kórházban található, 2013 februárja óta működő Hagyományos Kínai Orvoslás rendelőt.

A kínai delegáció tagjai, és a kórház vezetősége egyaránt kifejezte jövőbeli együttműködési szándékát, melyben távlati cél az orvosok, szakdolgozók közötti képzés, tapasztalatcsere, csere tanulmányi utak megvalósítása, melynek során a kórház szakemberei tanulmányozhatják a hagyományos kínai gyógymódokat, a kínai szakemberek pedig a nyugati orvoslás fejlett módszereit.