A fiatalság mércéje nem az életkor, hanem a szellem és a lélek állapota. Albert Schweitzer szép gondolata köré szervezték az idei kórházi nyugdíjas napot. A Somogy Megyei Kaposi Mór Oktató Kórház közel négyszáz szépkorúja vett részt a vidám délutánon, ahol Poór Pétert táncdalénekessel együtt “zengett a dal”.

Dr. Moizs Mariann főigazgató bevezetőjében elmondta, egy intézmény a volt munkatársaival, az ő általuk létrehozott eredményekkel és értékekkel teljes, hiszen annak szerves folytatója. A közelmúltban az új kórház, a Diagnosztikai és Északi-tömb beruházás már megvalósult, s a régió 24 órás poliklinikai (nyilvános orvosi rendelő intézet) ellátásában vezető szerepet tölt be a gyógyító intézmény.

A nyugdíjasok megbecsülése olyan staféta, amelyet minden főigazgató szívesen és szeretettel visz tovább. A főigazgatónő mellett Vargáné Pethes Gyöngyi ápolási igazgató és Orbán Istvánné az EDDSZ megyei elnöke köszönte meg az egykori dolgozók munkáját. S

Simoncsics Dezsőné nyugdíjas ápolási igazgató, a nyugdíjas klub vezetője egy oklevelet adott át, ezzel is elismerve a volt főigazgató Repa Imre professzor értük végzett munkáját, amelynek során mindig kiváltságos szerep jutott a nyugdíjasoknak, amelyet példákkal is alátámasztott.

A volt főnővér beszámolt az éves munkáról, a tartalmas utazásokról, ahol keszthelyi és pécsi kirándulás mellett a kaposvári Rippl-Rónai múzeumot vagy éppen a várdai Szász Endre kúriát is megtekintették. Kérdésünkre elmondta, számos sikeres pályázaton vettek részt, ebből jutott lehetőség a klub színvonalas működtetésére, hozzátette a kórház vezetése is mindig nagyvonalúan támogatta a volt dolgozók aktív közösségi életét.

Köszöntötték Takács Józsefnét, aki nemrégiben vette át az Emberi Erőforrások Miniszterének dicséretét, az éppen most száz éves gyógytornász társaság ajánlására, hiszen kiemelkedőt alkotott az alapító Madzsar Alíz életútjának és munkásságának kutatásában.

A nyugdíjasok délutánját Poór Péter táncdalénekes aranyozta be, hiszen az örökifjú zenész pályafutásának nemcsak legismertebb számai csendültek fel, de a legszebb karácsonyi dallamokat együtt énekelte a szintén fiatalos közönséggel. A találkozó végén a nyugdíjasokat karácsonyi ajándékcsomaggal köszöntötték.