Négyszázan jöttek el a hétvégén a kaposvári egyetem sportpályáján rendezett kórházi családi napra. A XI. Kaposi Mór Napon orvosok, nővérek és ápolók mutatták meg hogyan kell finomabbnál finomabb ételeket főzni, de fociban, kötélhúzásban, szkanderben és sakkban, sőt sörivásban is versengtek.

Prof. Dr. Repa Imre főigazgató köszöntőjében elsősorban a megbecsülésről beszélt, de kitért a teljesen megújult intézmény formálódó új profiljára: a 24 órás regionális poliklinikai ellátásra is. Az egészségügyi dolgozók béremelése pedig nem jelent mást, mint hogy ez a kormány is igyekszik megbecsülni a legáldozatkészebb munkát végzőket – a gyógyítókat.

A kórházi nap vendége volt Szita Károly kaposvári polgármester és Gelencsér Attila a Somogy megyei közgyűlés elnöke is. A hivatalos megnyitó beszédében dr. Moizs Mariann stratégiai igazgató fontos kötődésnek mondta a közös célokat és az együtt végzett munkát.

A köszöntő szavak alatt már fortyogott az ízletes lé 22 bográcsban, s hamarosan elkezdődtek a játékos versenyek is. Az EDDSZ és a szakmai kamara által támogatott rendezvényen egymásnak feszültek a gyógyító osztályok: csinos nővérek és néha már őszbe csavarodott hajú orvosok kergették a labdát, húzták a kötelet vagy versenget a csócsóasztalnál.

A rendezvény vendége Mocsai Lajos mesteredző volt, aki mostanában legtöbbet éppen megyénkben, Balatonbogláron szer-vezendő kézilabda akadémiájával foglalkozik. A londoni olimpián kiemelkedő sikert elérő mesteredző elmondta, az életben is csak a kitartó, szívós munkával elért eredménynek van értéke. Ezt hit, családi háttér és pontosan kijelölt célok nélkül nem lehet megcsinálni. Ez a somogyi egészségügyi dolgozók napjára is teljes mértékben igaznak bizonyult: Köteles Attila kórházi lelkész egy magával ragadó lelki bemelegítéssel hangolta fajsúlyossá a vidám napot, majd közel százan tornáztak együtt.

A Festetics Karolina Központi Óvoda tehetséges kis néptáncosai mellett az orci Hajdina hagyományőrző népi együttes és az örök fiatal Kató néni azaz Ihos József humorista (aki egykor a mosdósi szanatórium munkatársaként indult pályáján) emelték a rendezvény fényét. A legfinomabb ételeket a patológiai és radiológiai osztályok készítették, s végül nagy csatában a radiológiai osztály nyerte a vándorkupát – ők teljesítettek legtöbb feladatot és gasztrológusként is kiválóan megállták a helyüket.