Az Ápolók Nemzetközi Napja alkalmából rendezett helyi ünnepségen Szita Károly Polgármester Úr és Prof. Dr. Repa Imre Főigazgató Úr köszöntötte az alapellátásban és szakellátásban dolgozó egészségügyi szakdolgozókat.

Mindketten köszönetüket fejezték ki a nehéz szolgálatot és küldetést teljesítő munkatársaknak. Az ünnepséget a Festetics Karolina Központi Óvoda óvodásainak bájos műsora színesítette.

Ez a nap a megemlékezés mellett alkalom volt arra is, hogy elismerésben részesüljenek azok a munkatársak, akik mindenki számára követendő szakmai igényességgel és elhivatottsággal szolgálják a betegellátást, illetve több évtizede állnak a betegek szolgálatában.

Idén első alkalommal került átadásra a Farkas Irma Emlékérem, amelyet az egykori irgalmasrendi nővérre emlékezve a magasszintű, keresztényi szellemű ápolási tevékenyégéért Haga Attiláné intenzív szakápoló vehette át.

Év asszisztense és Év ápolója elismerésben részesült és az alapító okirat szerint arany nyakláncot kapott , amelynek medáljában Florence Nightingale lámpácskája van gravírozva:

Lőczi Andrea
anaeszteziológiai szakasszisztens KAIBO

Kovácsné Stanics Ágota
Szakápoló , Belgyógyászat

Kaposi Mór Emléklap kitüntetést vett át:

Antal Gyuláné
képi diagnosztikai asszisztens
Központi Képalkotó Diagnosztika

Igazgatói dicséretben részesült:

1. Központi Laboratórium
Sürgősségi Laboratórium Munkatársai

2. Orbán Sándorné vezető asszisztens
Központi Laboratórium

3. Győrfi Rita gyógytornász

4. Fehérné Kovács Mária szakasszisztens
Intézeti Gyógyszertár

5. Séta Gabriella ápoló
Mozgásszervi rehabilitációs Osztály

6. Györgyné Andricz Erzsébet szakápoló
Infektológiai osztály