A Pólus projekt keretében októberben átadott ”D” épületben a Kaposvári Tűzoltóság közreműködésével tűzvédelmi oktatást és gyakorlatot szerveztünk 2012.március 14-én.

A tűzvédelmi gyakorlat célja volt a „D” épület (térkép) új tűzvédelmi rendszereinek megismerése, azok helyes használatának elsajátítása, az épületben működő osztályok és ott dolgozó munkatársak, valamint a mentést irányító szervezetek (Kórházi Műszaki Mentőcsoport, Rendészeti és Biztonságszervezési osztály, Városi Tűzoltóság) tűzoltással összefüggő élet- és vagyonmentő tevékenységének gyakorlása. A tematika két elemből állt, amely a kórházi munkatársak ismételt oktatását, valamint az imitált „tűzhelyzet” észlelését követő intézkedés sorozat gyakoroltatását foglalta magában.

Az új beruházás nagyon fontos eleme volt a modern tűzvédelmi technológia kiépítése, amely rendszer működtetését most gyakorolta a tűzoltóság, a kórházi műszaki mentőcsapata, és a rendszert működtető munkatársak.

A gyakorlat terv szerint, zökkenőmentesen zajlott, amelyről a lakosságot előzetesen a sajtó segítségével és a kórház honlapján tájékoztattuk.