A „Pólus” beruházás az eredeti ütemterv szerint halad. A „D” épület műszaki átadása 2011. november hónapban befejeződött.

Ezt követte a használatbavételi eljárás lefolytatása, illetve a használatbavételi engedély megszerzése. December második felében került sor az érintett osztályok, Központi laboratórium, Izotópdiagnosztika, Intézeti Gyógyszertár, Nephrológia, Informatika-Kontrolling költöztetésére. Ma már ezek az osztályok az új helyükön, európai körülmények között működnek. Számottevő könnyebbséget jelent a Kórház betegellátási és logisztikai feladataiban az összekötő hidak használata (Sebészeti (térkép) és Szülészeti épület (térkép) ).

Jelenleg folyik az Északi tömb (térkép) műszaki átadás-átvételi eljárása, az eljárás során feltárt hibák kijavítása. Szintén folyamatban van a központi közlekedő 9/A szakasza kivitelezésének előkészítése, valamint ehhez kapcsolódó külső munkák, amelynek befejezési határideje 2012. május 31.

A használatbavételi eljárás lefolytatására 2012. február, március hónapokban kerülhet sor, ezt követi az érintett osztályok költöztetése. A tereprendezés is folyamatban van. A parkolási helyzet lényeges javulása 2012. márciustól várható, mely a lakosság számára is észrevehető mértékű lesz.