Az utóbbi időben megjelent, félreérthető információkat tartalmazó sajtómegjelenésekre a Kórház Igazgatótanácsa és Projektvezetése az alábbi közleményben reagál.

2012. január 1-től a Kaposi Mór Oktató Kórház fenntartója a Gyógyszerészeti és Egészségügyi Minőség- és Szervezetfejlesztési Intézet (GYEMSZI).

A TIOP 2.2.7-07/2F/2-2009-0001 azonosító számú, „A súlyponti Kaposi Mór Oktató Kórház komplex infrastruktúra-fejlesztése az integrált Somogy megyei, balatoni egészségügyi ellátórendszer érdekében” című projekt Támogatási Szerződését 2009. július 24-én, a Közreműködő Szervezet [a Nemzeti Fejlesztési Ügynökség (NFÜ) nevében eljárva] és a Kaposi Mór Oktató Kórház kötötte.

A Támogatási Szerződés Kedvezményezettje a Kórház, nem a Somogy Megyei Önkormányzat. A nyílt közbeszerzési eljárások nyertes kivitelezőivel a Kórház szerződött és szerződik.

Erre való tekintettel a fenntartóváltás miatt sem a Támogatási Szerződés, sem a kivitelezői szerződés módosítása nem szükséges. A beruházás a tervezett ütemben halad, nem áll le és nem szünetel. A „D” épület 2011. október 20-i ünnepélyes átadását követően, jelenleg az Északi tömb I. ütemének műszaki átadása zajlik.

A helyi médiában megjelentekkel ellentétben az Idegsebészeti és a Fertőző osztály nem ebben az ütemben kerül kialakításra, továbbá a „Pólus” projekten túl elnyert „Sürgősségi” projekt [TIOP-2.2.2-08/2-2009-0004 “Sürgősségi ellátás fejlesztése – SO1 és SO2 (és ezeken belül gyermek sürgősségi ellátás) támogatására”] megvalósult, záró pénzügyi elszámolás alatt áll.

A legfontosabb feladat az önerő biztosítása, melyről a GYEMSZI-vel, az NFÜ-vel, a Közreműködő Szervezettel és a fedezetkezelő Magyar Államkincstárral folyamatos az egyeztetés, a projekt befejezésének ilyen irányú akadálya sincs.

A Kórház Igazgatótanácsa és Projektvezetése